Recensie: Alias Emma – Ava Glass

Emma Makepeace, is een alias. Emma is een Britse geheim agent en klaar voor haar eerste missie. Haar opdracht is om de rus Michael Primalov in veiligheid te brengen.

Maar Michael ziet zelf geen gevaar en gaat liever door met zijn leven als zeer gewaardeerde kinderarts. Als hij ternauwernood ontkomt aan de vijand besluit hij Emma te vertrouwen. Dwars door Londen moeten ze naar het gebouw van de M16 zien te komen om hem in veiligheid te brengen. De Russen zitten hen op hun hielen. De vlucht gaat over drukke pleinen, nauwe, donkere steegjes, over het water en via riolen onder de stad door. De Russen hebben alle camera’s gehackt, telefoons zijn niet veilig en ze kunnen niemand meer vertrouwen. En waar is Ripley, Emma’s baas bij de geheime dienst? Ze staan er alleen voor.

Het is een zeer spannend verhaal wat leest als een ware rollercoaster.

Het enige minpuntje vind ik dat het in de verleden tijd is geschreven: in de tegenwoordige tijd zou het nog meer urgentie en spanning krijgen. Toch ben je geneigd om aan het begin je adem in te houden en pas op de laatste pagina uit te blazen. Het boek wegleggen om even iets anders te gaan doen is geen optie.

Echt een aanrader voor mensen die van spannende boeken houden, maar eens iets anders willen lezen dan een klassieke who done it!

Ik ben nu al benieuwd naar de volgende avonturen van Emma.

Alias Emma is vanaf 12 september verkrijgbaar.