Recensie: Madame le Commissaire en de verdwenen Engelsman – Pierre Martin

Dit boek is het eerste deel in de Madame le Commissaire serie. Een prettige kennismaking met de hoofdpersoon Isabelle Bonnet (Madame le Commissaire), een kopstuk uit de Franse geheime dienst die na een aanslag bij de Arc de Triomphe in Parijs, besluit haar rust en genezing te zoeken in haar geboortedorp Fragolin.

Zoals je kunt verwachten, is die rust ver te zoeken na de vondst van een dode prostituee in het huis van een Engelsman. De Engelsman zelf is verdwenen. De dorpsbewoners maken zich niet druk omdat de slachtoffers van buitenaf kwamen. Zij behouden liever de rust in het dorp. Madame le Commissaire wordt in het onderzoek dan ook behoorlijk tegengewerkt behalve door de knappe burgemeester.

Het verhaal is onderhoudend maar voorspelbaar. Het zijn de couleur locale van het slaperige zuid Franse dorpje Fragolin en zijn bewoners die je in heerlijke vakantiesferen brengen. Je ruikt de lavendel, je proeft de lokale wijnen en je waant jezelf op het terras van Café des Arts. Kortom: een heerlijk vakantieboek!