De was doen

Het is zondag en op één ding na heb ik het hele huishoudelijke to-do lijstje afgewerkt. Ik moet alleen nog de was doen. Ik hou van de was doen. De was doen is de perfecte to-do voor de zondagmiddag.

Ik loop naar de wasmachine. Ik gooi quasinonchalant een bolletje wasmiddel in de trommel en mieter de gehele berg vieze was er bovenop. Vervolgens sluit ik de klep, stel met één knop tijd én temperatuur in en druk op ‘start’. Dan plof ik op de bank en zet Netflix aan.

Er wordt gebeld. Een vriend vraagt of ik zin heb om mee te gaan naar zijn woeste weekend plan. Ik heb geen zin maar antwoord: ‘Nee sorry, ik ben de was aan het doen.’ Hij begrijpt het meteen: ik ben reuze druk en dus hangt hij op en belt iemand anders voor het woeste weekend plan. Ik zet Netflix weer aan en ben het komende uur zeker nog onder de pannen. Daarna gooi ik de was in de droger en heb ik nog tijd voor twee afleveringen van mijn favoriete serie.