De Ouwe Dibbes appgroep

Ik ontving een sms. Iets wat, sinds de opkomst van Whatsapp, nog maar zelden voorkomt.

Hallo Sandra.
Mijn nummer is 06-xxxxxxxxxx

Geen afzender. Wel een aanhef, dus dit bericht moest komen van een bekende. Ik kon mij niet herinneren aan een onbekende mijn nummer gegeven te hebben, zelfs niet half dronken in de kroeg.

Wie is dit?
Schreef ik terug.

Enkele uren later kwam het antwoord: Leo.
Er was een wonder gebeurd: mijn vader had een smartphone.

Een paar dagen later maakte mijn broer een Whatsapp-groep aan en voegde ook mijn vader toe. De groep heet ‘Ouwe Dibbes’, zo noemen we paps thuis. Broer, mama en ik gingen los: het ene bericht na het andere: foto’s, filmpjes, spraakberichten, teksten en smileys. En tussen al die berichten door verscheen zo af en toe boven aan het scherm: Leo is aan het typen, Leo is aan het typen, Leo is aan het typen… 24 uur later was hij klaar met typen en stond er ‘Hoi’. Mama reageerde drie seconden later: ‘Je vader heeft het typen nog niet zo onder de knie.’

De Ouwe Dibbes appgroep bliept en ploept de hele dag nonstop. Ook van papa wordt verwacht dat hij af en toe reageert met een gevatte opmerking, dat is voor hem nog niet zo makkelijk. Papa ontvangt ook smiley’s en heeft geen idee waar deze jolige tekeningetjes vandaan komen. Hij wordt er vrij nerveus van. Maar elke dag doet paps zijn best om een berichtje te sturen en elke dag leert hij weer iets bij. De overige leden van de Ouwe Dibbes appgroep zijn apetrots op hem♥

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*