Ugly Naked Guy

Heb je je ooit afgevraagd waar Ugly Naked Guy naar toe is gegaan nadat hij verhuisd was uit het appartement tegenover de Monica’s (waarna Ross in zijn huis ging wonen)? Ik heb het antwoord: al zeker zes jaar woont hij in mijn straat in de Amsterdamse Pijp op nummer 4, 1 hoog. In het huis met het wasrek met rood-oranje-geel geblokt tafelkleed voor het linker raam (dat tafelkleed hangt ook al zeker zes jaar aan het wasrek, het is een constante).

De mensen op nummer 4 boven en onder hem hebben geen idee van de beroemdheid in hun midden. De overburen echter, doen ernstig hun best om niet te zien wat regelmatig getoond wordt. Ze houden hun gordijnen angstvallig dicht als er bezoek komt, kijken, vooral op zondagochtend (want dan is het showtime), niet naar buiten en zodra het grote licht op nummer 4, 1 hoog aanfloept, laten ze de rolluiken in het eigen huis zakken.

Eerlijk is eerlijk, Ugly Naked Guy is zelden helemaal naakt. Hij gaat graag gekleed in een kort hemdje wat de vette, harige buik en navelpartij bloot laat. Hij houdt van luchtig, want voor hem is ook niets zo fijn als op zondagochtend een raam open te gooien en de boel eens lekker door de wind te laten bewapperen. Armen wijd, diepe gaap, heupen naar voren en bungelen maar!